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VOTING RIGHTS OF FELONS CONVICTED IN ANOTHER STATE 

  

By: Kristin Sullivan, Principal Analyst 

 
You asked whether an individual who is convicted of a felony in 

another state, and serves time there, may subsequently register to vote 
in Connecticut after moving here. 

 
An individual who is convicted of a felony in another state, and serves 

his or her required time there, may register to vote in Connecticut after 
moving here if he or she meets all the other registration requirements.  

 
By law, an individual forfeits his or her right to become an elector (a 

voter) upon conviction of a felony and commitment to any state or federal 
prison (CGS § 9-46). An individual may subsequently register to vote in 
Connecticut if he or she (1) has paid all fines and completed any required 
prison and parole time and (2) meets the qualifications for admission as 
an elector.  

 
To be qualified for admission as an elector, a person must be a U.S. 

citizen, a bona fide resident of the town in which he or she applies for 
admission, and at least age 17 and turning 18 on or before the next 
regular election. Mentally incompetent people cannot be admitted as 
electors (CGS § 9-12). When registering to vote, a person must sign a 
form under penalties of perjury swearing that he or she has not been 
convicted of a disfranchising felony, or if so, has been released from 
confinement and, if applicable, parole (CGS § 9-20).  
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http://www.cga.ct.gov/current/pub/chap_143.htm#Sec9-46.htm
http://www.cga.ct.gov/current/pub/chap_143.htm#Sec9-12.htm
http://www.cga.ct.gov/current/pub/chap_143.htm#Sec9-20.htm

